Zvolte typ vyhledávání
 
  • Web
  • Internet
Search

Recepty

Madlenky

Madlenky

Autor: Lucka D./čtvrtek 14. února 2013/Kategorie: Dezerty

Hodnocení článku:
Bez hodnocení
Recept z čísla
9

Při tomto receptu naštěstí nebyly problémy. Ingredience se daly sehnat normálně. 

To těsto, které se má šlehat nad párou mi dalo pořádně zabrat. Dal jsem tam trochu tmavší vejce, než měli oni, proto jsem neměl tu pěnu bílou ale mírně žlutou. To šlehání trvalo kupodivu dost dlouho, šlehač na maximum, už celý horký a těstu se do houstnutí moc nechtělo. Ale nakonec to celkem slušně zhoustlo a mohl jsem prosít mouku a přidat máslo. 

Dal jsem péct první várku a překvapilo mě, že se Madlenky tak nafoukly. Druhá várka byla kakaová, kde jsem dal trochu víc kakaa, tam se to už nenafouklo. Třetí várka byla mramorová, ale ta káva se tam jen rozlila a byla nevýrazná, takže kávou ochucené Madlenky jsem dal upéct mramorově tak, že dospod jsem si do každé formičky nejprve dal bledé těsto a na to jsem dal kakaové (do zbytku jsem přimíchal kakao) a vesele se to peklo. Čtvrtou várku jsem neměl. 

Po vytažení jsem je bohatě pocukroval a servírovaly se. Obyčejné a mramorové byli nejlepší, ty kakaové nebyly až tak dobré jen proto, protože jsem si myslel, že ta jedna lžička je málo, tak jsem tam nasypal 2 a půl. Celkově byl toto dobrý recept a doporučuji.

Dost mě překvapila konzistence Madlenek, nevím jestli jsem zas někde udělal chybu nebo zda to tak má být, ale Madlenky byly uvnitř (nevím jestli podle časopisu měly být křupavé) měkké, jako chléb.

Ještě jedno malé upozornění. Ta forma na Madlenky by se měla fakt vymazat máslem jako píší, mně tam po odlepení zůstala malá vrstva, která tomu neubrala na kráse, ale osobně mi tam vadila.

Počet zobrazení (1657)/Komentáře (0)

Tagy:

Zanechat komentář

Name:
Email:
Komentář:
CAPTCHA obrázek
Zadejte kód zobrazený výše do políčka níže
Přidat komentář